Heren 1 niet goed uit de startblokken

Heren 1 niet goed uit de startblokken

VC Sleen HS1 – Captains ***Kangeroe HS4  (0-4)

Het vorige jaar eindigde Heren 1 als derde in de competitie en mocht zelfs PD-wedstrijden spelen, maar daar zijn wij nog nooit goed in geweest en dus leek opnieuw een jaar in de 4e klas vanzelfsprekend.

Vraag niet hoe, maar tot onze verbazing kregen wij via een omweg nog een plek aangeboden in de 3e klasse. Dat is geweldig, maar dat kun je van het spel in de openingswedstrijd nog niet zeggen.

We verloren met 0-4, maar dat is niet zo verwonderlijk: Heren 1 heeft altijd wat startproblemen aan het begin van het seizoen: op de eerste training waren er 4, op de tweede 6 en op de derde 8 spelers en als dat zo doorgaat, gaat het zeker beter lopen. Bovendien troffen we in de DriesterrenKangeroes – – in het ABN 'kangoeroes' – een jong, enthousiast team dat wel raad met ons wist.

Het basisteam verloor de eerste set met 13-25 en coach Jan wisselde één speler, waardoor we de tweede set met één verliespunt minder verloren. De derde set was de vuurdoop voor Marcel die na een eerste kennismaking met het volleybal op de trainingen nu voor de kangoeroes werd gegooid en hij speelde niet onverdienstelijk. Dat deze set werd verloren met 11-25 kwam vooral door het falen van meer ervaren spelers. De vierde set was zowaar iets beter en ging met 17-25 naar de tegenstander.

Al met al was het spel van Sleen niet goed genoeg: de pass kwam lang niet altijd goed aan en als die wel goed was, ging er iets mis met de set-up en als die ook goed was, ging er wel iets mis in de aanval. Er is dus nog werk aan de trainingswinkel, maar om dit verslag maar positief af te sluiten: het voordeel van een kansloze nederlaag is dat elke volgende wedstrijd beter kan zijn. Of dat ook zo is, zal aanstaande woensdag blijken als wij bij Deko in Valthermond op bezoek gaan.

Een reactie plaatsen