Heren 1 – IVO 1

Heren 1 – IVO 1

BalWedstrijdverslag.jpg

IVO UIT, ALTIJD LASTIG.

Zeker als je op dinsdagavond om 21.00 uur moet spelen in een sportzaaltje ergens verstopt aan de Mantingerbrink in Bargeres, Emmen.
Het eerste herenteam van VC Sleen liet zich door deze omstandigheden er niet van weerhouden om met goede moed aan te treden tegen het eerste herenteam van het gerenommeerde IVO.

Ruim voor aanvangstijd betraden de Slener mannen de kleedkamer, waarbij een inspectie van de zaal leerde dat de tegenstander nog volop in de wedstrijdbespreking zat.
Nadat alle spelers binnengedruppeld waren, kon de warming-up beginnen, zodat om klokslag 21.00 uur de eerste bal geserveerd kon worden. Onder de bezielende coaching van de geblesseerde Erik bestond het basisteam uit Eelco, Harjo, Hedzer, Ton, Ron en Jan (dit keer van Wijk).
Geert nam naast Erik plaats op de bank. Jan & Jan ontbraken: Jan (dit keer Sibon) trainde om dat moment dames 2 en Jan (dit keer Stegen) zat waarschijnlijk thuis op de bank.
Omdat het aantal Slener toeschouwers het aantal aanhangers van de tegenpartij ruim oversteeg, leek het wel een thuiswedstrijd voor Sleen. Echter, niets is minder waar.

Dat bleek ook wel in de eerste set. Niet gewend aan de kleine ruimte waarin gespeeld werd, raakten de Sleners nog wel eens de muur of het plafond van de zaal met de bal. En dat is bij het volleyballen niet toegestaan, zodat IVO met name in de eerst set vrij makkelijk aan een aantal punten kwam. Voeg daarbij enkele persoonlijke fouten van Sleen en het verlies in de eerste set is verklaard. Met 20-17 ging het eerste setpunt naar IVO.
Dat Sleen de tweede set gewend was aan de beperkte ruimte bleek wel uit het verloop van deze set. Nadat de strijd in het begin van de tweede set gelijk opging, nam Sleen goed serverend vanaf de stand 6 – 7 een voorsprong en doordat IVO zelf veel fouten maakte, werd de tweede set niet geflatteerd met 11-20 door Sleen gewonnen. Sleen trok deze lijn in de derde set door. Harjo had inmiddels plaatsgenomen op de bank en Geert nam zijn rol meer dan voortreffelijk over. Hoewel het verschil iets kleiner was, ging deze set met de cijfers 16-20 naar Sleen. Sleen zou hoe dan ook ongeslagen huiswaarts keren.
In de vierde set was het weer meer een wedstrijd. Tot ongeveer 9 – 9 ging de strijd gelijk op, waarna Sleen uitliep naar 9 – 15. Toen stokte er iets in het spel van Sleen. Aanvallend werd er niet meer gescoord, iets wat IVO wel deed en zo kon het gebeuren dat Sleen op een gegeven moment tegen een achterstand van 16 – 15 aankeek. Omdat Sleen eigenlijk wel met winst Emmen wilde verlaten, werd er een schepje bovenop gedaan (waarop eigenlijk?) en deze krachtsinspanning (goed serveren, blokkeren, passen, spelverdelen en aanvallen) resulteerde in een setwinst van 17 – 20.
Drie punten in de knip!
Onder de douche was de stemming daarom ook opperbest. Om half elf stapten 8 mannen tevreden de duisternis in. Op weg naar de volgende training en wedstrijd.

 

Wedstrijdkenmerken:

IVO 1 – Sleen 1: 1 – 3.

Scheidsrechter: J. Olijve.

Toeschouwers: 5 (uiteindelijk)

Een reactie plaatsen