Heren 1 niet goed uit de startblokken

Heren 1 niet goed uit de startblokken

V.V.E.'86 HS1 – Sleen HS1   (4-0)

De competitie begint zo ongeveer zaterdag 21 september, maar Heren 1 mocht al op dinsdagavond 17 september in Erica aan de bak en om maar met de deur in huis te vallen: ze verloren met 4-0 en dat is niet zo verwonderlijk:

Heren 1 heeft altijd wat startproblemen: van teamtraining was de afgelopen weken nog geen sprake omdat er spelers nog op vakantie waren of opnieuw gingen. Anderen vertrokken voor een paar dagen Duitsland, maar niet als toerist, maar als werknemer. En ook al waren de trainingen van onze interim-trainer Afke pittig, met vier spelers is het hard en niet altijd even effectief werken.

Met de setstanden 25-10, 25-11, 25-16 en 25-13 scoorde V.V.E. totaal  100 punten en wij kwamen precies op de helft uit. Zij waren dus een keer zo goed. En dat kwam vooral door het verschil in de beleving van het spelletje. V.V.E. speelde echt als een team: er werd op elkaar gereageerd en de veldbezetting – of is dat een voetbalterm? – was heel goed, terwijl er bij Sleen ook zes spelers in het veld stonden. Alleen was het geen team, maar stonden er zes eenlingen in het veld en dan word je weggespeeld.

Al met al was het spel van Sleen niet goed genoeg: de pass kwam lang niet altijd goed aan en als die wel goed was, ging er iets mis met de set-up en als die ook goed was, ging er wel iets mis in de aanval. Er is dus nog werk aan de trainingswinkel, maar om dit verslag maar positief af te sluiten: het voordeel van een kansloze nederlaag is dat elke volgende wedstrijd beter kan zijn.

Deze alinea heb ik geplukt uit de eerste wedstrijdverslag van het vorige seizoen. Je kunt je dan ook afvragen wat de Heren van Sleen het afgelopen jaar hebben geleerd.

 

Een reactie plaatsen