Geslaagd kleurrijk . . .

Geslaagd kleurrijk . . .

. . . .Volleybal bij de VC Sleen

Op zaterdag 21 januari stroomde de sporthal Broekveld in Sleen vol met kinderen uit het asielzoekerscentrum Aalden (AZC). Die kregen namelijk de kans om kennis te maken met volleybal. Dit kwam allemaal door een initiatief van Frans Steenbergen en de Volleybalclub Sleen.

Frans werkt bij het Asielzoekerscentrum in Aalden. “Op een gegeven moment kwam er een groepje van ongeveer zes kinderen naar me toe met de vraag of ze mochten volleyballen”. Frans nam contact op met de Volleybalclub Sleen en daar zag men dit initiatief wel zitten.

De kinderen werden door verschillende vrijwilligers van volleybalclub opgehaald. Om goed kwart voor twee had iedereen een bal en kon de training beginnen. De groep werd opgesplitst in twee kleinere groepen, eentje voor wat jongere kinderen en een voor al wat oudere kinderen. De training werd verzorgd door Margriet de Jonge en nog een aantal trainsters van de VC Sleen. Na een warming-up en wat leuke oefeningetjes was de tijd al snel voorbij gegaan. Iedereen kreeg nog een leuk cadeautje mee en er werd nog gezellig nagezeten in de kantine met wat drinken en eten.

De bedoeling is om over een aantal weken dit nog eens te herhalen. Daarna zal er worden gekeken of er mogelijkheden zijn om de kinderen die graag willen blijven volleyballen een plekje te geven binnen de Volleybalclub Sleen.

Klik hier voor de foto's gemaakt door SleenWeb.

 

Een reactie plaatsen