Geschutter tegen de Schutters

Geschutter tegen de Schutters

Sleen HS 1 – De Schutters. HS 1  (0 – 4)

Ben ik even blij dat ik bij de onthulling van het geheim van Dames 1 vermeld had dat het een u.d.m.g.j.t* betrof (zie vorig verslag), want anders was ik ongetwijfeld op zeer korte termijn op deze site als wetenschapper ontmaskerd.

 Het is mij ineens zo helder als glas dat het dragen van een paardenstaart niet het zogenaamde geheim is van Dames 1, maar van heel veel jongemeiden- dan wel meisjesteams. De afgelopen zaterdag zag ik in een paar sporthallen overal 'paardenstaartenteams' op de speelvelden: niets vreemds of geheims aan en dat weten we dan ook weer: paardenstaarten zeggen alleen iets over de sekse en de leeftijd, maar niets over volleybalkwaliteiten.

Nu naar de bittere realiteit van Heren 1. Wij had afgelopen zaterdag weinig in te brengen tegen De Schutters die echt kampioenskandidaat zijn. Wij wilden het hen niet gemakkelijk maken, maar als het puntje bij paaltje kwam, hadden wij niets in te brengen. De Schutters speelden zo snel en goed dat de ballen ons om de oren vlogen en wij helemaal verrast waren als een blok lukte of we op de juiste plek stonden om een smash goed te retourneren.

De eerste set was zo slecht nog niet. Wij boden behoorlijk tegenstand en omdat de Schutters ook nog wel eens slordigheden in hun spel hadden, was de eindstand met 20-25 nog draaglijk.

De tweede set tapte Sleen weliswaar uit een ander maar niet het juiste vaatje en de eindstand was 10 – 25, waarbij de enige overeenkomst met de tegenstander was dat wij nogal eens in het veld stonden te schutteren. Je zou dan denken dat het niet erger kon, maar dat bleek een misvatting: de derde set eindigde in 9 – 25.

Gelukkig werd de neerwaartse spiraal niet doorgetrokken in de vierde set en bleek Sleen over nog enige veerkracht te beschikken. Wij boden meer tegenstand, maar moesten toch accepteren dat deze set met 18-25 ook naar De Schutters ging. Kortom: het snelle spel van de jonge schutters was te veel voor het tuftuftempo van de oude heren en wij zijn benieuwd of de schutters het volgende jaar in de tweede klas spelen waar ze zeker thuishoren.

Een reactie plaatsen