Gelezen in “Coevorden Huis aan Huis”

Gelezen in “Coevorden Huis aan Huis”

Wilma Reinders:"Ik vind volleybal nog veel te leuk"

Sleen – Wilma Reinders heeft de afgelopen tijd stiekem wel eens overwogen om een stapje terug te doen of zelfs te stoppen. Volleybalclub Sleen kan echter gerust zijn.

‘Ik heb besloten om lekker door te gaan, want ik vind het spelletje en het team nog veel te leuk.’ Inmiddels speelt de 34-jarige Reinders al weer negen jaar in de dameshoofdmacht. Ze voelt zich echt betrokken bij de club uit Sleen. Wilma heeft zitting in de activiteitencommissie, die onder meer verantwoordelijk is voor het straatvolleybaltoernooi en de pepernotenactie. Daarnaast fluit ze af en toe een wedstrijd en springt bij in de kantine. ‘We hebben een leuke en actieve vereniging. Kijk eens naar het jaarlijkse beachvolleybaltoernooi. Enerzijds heb ik als vrijwilliger een bijdrage aan deze 21e editie geleverd, maar uiteraard ook als speelster. Ik heb samen met teamgenoot Hanneke Wouters aan het 2 tegen 2 toernooi deelgenomen. We werden tweede in de poule en plaatsten ons voor de achtste finale. Helaas ging die verloren, maar het was wederom een prachtig evenement. Een mooie promotie voor de club.’

Vijfde plaats

Al op 7-jarige leeftijd werd Wilma lid van VC Sleen. Ze speelt bij voorkeur op de diagonaal-positie. ‘Dit is heel afwisselend, zowel aanvallend aan het net als vanuit het achterveld. Ook probeer ik af en toe een bal van de spelverdeler over te nemen.’

De volleybaldames van Sleen hebben zich afgelopen seizoen in de 1e klasse prima staande gehouden. ‘We hebben het na de teleurstellende degradatie als team goed opgepakt’, blikt Wilma terug. ‘Na wat wisselingen in het team kwam de spelvreugde terug en zijn we uiteindelijk op een knappe vijfde plaats geëindigd.’ Ook het recreantenteam van trainer-coach Jan Sibon werd verdienstelijk kampioen. Komend seizoen zal worden getracht om een beloftevol en jeugdig dames 2 in de steigers te zetten. ‘Voor de breedte is dat gewoon heel belangrijk’, zegt Wilma. De dameshoofdmacht staat komend seizoen onder leiding van Vincent Post uit Emmen. Hij volgt Inez Baly op.

Jeugdafdeling

Bij de jeugdafdeling kent VC Sleen met meisjes A1, B1, B2 en C1 een prima bezetting. Dat geldt ook voor de jongste volleybaljeugd (mini’s). Toch is dat volgens Wilma nog geen garantie voor doorstroom en behoud. ‘De praktijk heeft uitgewezen dat ze na verloop van tijd vanwege studie vaak uitwaaien en hun lidmaatschap opzeggen.’ Naast de damestak zijn er ook twee herenteams in competitieverband actief. Om ook hier de bezetting op sterkte te houden is aanvulling altijd gewenst’, zegt Wilma, die werkzaam is als leerkracht van groep 7/8 op cbs De Kap in Klazienaveen.

ps.Klik op de foto voor een grotere weergave

Bron: Coevordenhuisaanhuis.nl

 

Een reactie plaatsen