Gedrevenheid loont, winst HS1

Gedrevenheid loont, winst HS1

Sleen HS1 tegen Sudosa-Desto HS9 12 feb 2011

Met de inhaalwedstrijd van donderdagavond tegen Oostermoer nog in de benen en de mentale tik van de 3-0 nederlaag was de teneur toch weer positief en gretig om deze wedstrijd aan te gaan.

Met het vooruitzicht dat er maar 6 spelers voor deze wedstrijd beschikbaar zouden zijn had deze schrijver zich er mentaal op voorbereid om ook 3 sets te spelen.
Tijdens het inspelen waren er 25 minuten voor het begin nog maar 5 spelers van Sleen en werd er al zenuwachtig gereageerd en gebeld met de afwezige. Het bleek allemaal loos alarm want wat schetste onze verbazing dat er 15 minuten voor aanvang 7 spelers op de arena aan het inspelen waren.
Na observatie van de tegenstander tijdens het inspelen kregen wij de indruk dat er voor ons wel wat te bereiken viel.
Onder de bezielende leiding van Erik (geblesseerd) werd de team samenstelling bekend gemaakt.
Erik predikte vooral de rust en nauwkeurigheid ook het spelen vanuit eigen aanval en druk te zetten op de tegenstander was het motto.

In de eerste set liep het gesmeerd en kwamen wij langzamerhand steeds beter in ons spel, door de goede inzet en variatie wonnen wij deze set gemakkelijk en werd ook de onmacht van de tegenstander duidelijk. Door onze gedreven speelwijze dwongen wij het geluk (zover als dat mogelijk is) menig maal af .
Tijdens de time outs (van  de tegenstander) werd door de coach flink benadrukt om goed de pass te brengen en duidelijk te zijn bij het overnemen . De 1e set werd gewonnen en dat smaakte naar meer.

De beslissing van de coach “never change a winning team”  was de enige juiste zoals bleek in de 2e set waarbij wij geen kind hadden  aan de tegenstander. Deze set werd dan ook gemakkelijk gewonnen en kregen de spelers de goedkeurende blikken van de partners  op de tribune.
Dat het om twee teams ging waarbij de leeftijd toch een rol kan gaan spelen bleek in de 3e set. Als vaste wisselspeler  aanschouwde ik de 3e set als een wedstrijd in slow motion. Het tempo lag erg laag mede veroorzaakt door de tegenstander .

De motivatie om de 3e set ook te winnen was zeker nog aanwezig maar het koste moeite om geconcentreerd te blijven.
Met het statement  dat “de vaste wisselspeler”  in staat is om elke positie over te nemen motiveerde dit de spelers ieder op hun  eigenwijze, waarmee ook deze set en dus de  wedstrijd werd gewonnen met 3-0.
Een droomstart voor de nieuwe coach en ook hier geldt “never change a winning coach”..
Wij hopen met dit positieve resultaat de start is van nog meer moois de motivatie is er, nu nog de punten..
Bedankt,  Christa (scheidsrechter ) en de  telster  op naar de volgende mooie wedstrijddagen ..

Een reactie plaatsen