Emmen ’95 HS5 – Sleen HS1

Emmen ’95 HS5 – Sleen HS1

Overwinning voor Heren 1

Vrijdagavond 12 november 2010 fluit de scheidsrechter tegen half tien af voor de opslag van Sleen dat begint met de zes spelers die op de training waren: Harm, Erik, Ronny, Eelco, Harjo  en Hedzer. Jan (van Rita) en de nog licht geblesseerde Geert beginnen op de bank naast onze zeer gewaardeerde coach, Jan Sibon.

Op de tribune zitten niet alleen fans van Emmen 95 dat altijd moeite heeft met Sleen, maar ook drie enthousiaste supporters van Heren 1 die de heren tot grote daden opzweepten. Sleen speelde dan ook een heel goede eerste helft, zakte enigszins terug, maar pakte het goede spel weer op en won de eerste set met 19 – 25.

De tweede set startte met hetzelfde zestal spelers en er werd al gedacht aan een 0-3 overwinning, maar het kwam helaas niet verder dan het denken eraan. Er is intussen een onderzoek gaande naar de oorzaak voor het falen in de tweede set. Was het de wisselvalligheid in het spel? Had Emmen de zwakke plekken bij Sleen ontdekt? Of was de stimulans van het publiek uitgewerkt?
Wat de uitkomst van het onderzoek ook mag zijn: de tweede set begon niet goed en ook de wissel van Jan (van Rita) voor Hedzer bracht niet de gehoopte ommekeer en de set werd met 25 – 15 verloren.

Gelet op de uitspraak: 'Never change a losing team', startte de derde set met de spelers van de tweede set en nu het liep ineens weer. Of het kwam door de coaching of door de de inhoud van de drankflessen blijft gissen, maar het team stond er weer. Weg rommelballetjes, verkeerde passes, smashes in net of blok en netservice uit met als gevolg dat deze set werd gewonnen met de duidelijke cijfers 11 – 25.

De eerste overwinning was een feit en werd gevierd met grote bierpullen in de kantine.

Een reactie plaatsen