Verlies voor DS1…

Verlies voor DS1…

Actief DS1 – VC Sleen DS1 (3 – 1)

Op zaterdag 10 maart moest DS1 afreizen naar Paterswolde om daar de spannende wedstrijd tegen Actief aan te gaan. Deze ploeg staat op de tweede plek en een overwinning was dus heel hard nodig in de strijd om het kampioenschap.

Met een andere coach, Margriet de Jonge, ging Sleen het dan proberen!
In de eerste set begonnen Hanneke, Wilma, Rozemarijn, Martine, Marjon en Elsbeth. Ondanks dat Actief mocht begonnen met serveren ging Sleen goed van start. Ze pakten het eerste punt direct en bouwden een voorsprong op wat uitliep tot negen punten. Helaas lieten de dames het hierna weer afzakken waardoor het de rest van de set gelijk op ging. Er moest hard gewerkt worden, want Actief had een goede en vooral harde aanval, waardoor verdedigen moeilijk was. Uiteindelijk was het nog een spannend einde van de set. Bij het laatste punt werd er een moeilijke bal mooi opgehaald en had Sleen deze set gewonnen met 25-27.

In de tweede set bleef de opstelling hetzelfde. Helaas liep Sleen hier achter de feiten aan en liet Actief in hun spelletje komen. Sleen werd steeds stiller en Actief steeds luider. Met mooie gescoorde ballen was de verdediging bij Sleen ontregeld. Toch probeerden de dames het nog en kwamen nog goed terug. Er werd weer beter volleybal gespeeld en er was nog hoop om ook deze set binnen te halen. Toch was het Actief die doorzette en deze set won met 25-21.

In de derde set kwam Annelieke erin en ging Marjon eruit. Ook hier begon Sleen slecht. Op de een of andere manier kwamen ze niet in hun eigen spel en bleven achter de feiten aan lopen. Ook ging Actief slimmer spelen. Met hier en daar een prikbal wist de verdediging niet meer waar ze moesten staan. Er werd heel hard gewerkt bij Sleen om toch de punten te kunnen pakken die ze nodig hadden. Desondanks was het niet hard genoeg en won Actief ook deze set met 25-18.

In de vierde set kwamen Lieneke en Marjon erin en gingen Martine en Rozemarijn eruit. De dames uit Sleen wilden er dus een vijfde set uit slepen, maar dan moest eerst deze set nog gewonnen worden. De pass kwam beter aan alleen dat gebeurde aan de overkant van het net ook. Met slim en snel spel was deze set dan ook al snel voorbij en won Actief die ook met 25-16.

De dames hebben dus met 3-1 verloren wat betekent dat ze nog één punt voor staan op de nummer twee. Er moet dus nog hard gewerkt worden willen ze het kampioenschap nog op hun naam kunnen schrijven. Aanstaande zaterdag moeten de dames om 19:00 weer thuis spelen. Hopelijk kunnen ze hier weer winst uit halen.

Een reactie plaatsen