DS1 zet goede lijn na winterstop door!

DS1 zet goede lijn na winterstop door!

Kroton DS1 – VC Sleen DS1 (0 – 4)

Op zaterdag 21 januari moest DS1 weer hun eerste competitiewedstrijd spelen na 6 week rust te hebben gehad. Dit keer was het Kroton die aan de beurt was. Sleen had nog wat goed te maken tegen dit team, aangezien ze de vorige keer flink waren ingemaakt door deze ploeg uit het noorden.

In de eerste set begonnen Hanneke Wouters, Wilma Reinders, Annelieke en Martine Jager, Marjon Wessels en Rozemarijn Bos. Het begin kwam Sleen maar langzaam op gang, er werd veel fout geserveerd aan beide kanten en het liep heel gelijk op. Totdat Sleen een beetje in het spelletje kwam en Kroton te slim af was. Er werd een mooie bal gescoord door Rozemarijn waarbij de blokkering helemaal weggespeeld was. Hierdoor waren ze niet meer met hun hoofd bij het spelletje en ging deze set met 25-18 naar Sleen.
In de tweede set bleef de opstelling hetzelfde omdat het heel goed liep aan het eind van de eerste set. Aan het begin van de tweede set was er helaas niks van het mooie volleybal terug te zien. Er werden weer te veel fouten gemaakt waardoor ook hier de ploegen weer heel erg aan elkaar gewaagd waren. Uiteindelijk ging bij Sleen de knop om en werd de ene na de andere bal gescoord. De eindstand van deze set was dan ook 25-12 voor Sleen.
In de derde set maakten Rozemarijn en Marjon plaats voor Elsbeth en Anniek. Om de traditie maar even voort te zetten van de andere sets, was ook hier het begin erg slecht. De pass kwam niet aan waardoor er geen mooie aanval opgebouwd kon worden. Toch pakte Sleen het weer op en probeerde Kroton onder druk te zetten. Deze set was dan ook erg spannend maar ging uiteindelijk toch naar Sleen met een stand van 25-21
In de vierde en laatste set wilde Sleen heel graag met 4-0 winnen waardoor ze weer vijf punten mee zouden nemen naar huis. Dit was de spannendste set van de wedstrijd. Kroton begon de wedstrijd heel goed en zette druk op Sleen. Er werd heel rommelig gespeeld en Kroton wist de gaten in het veld bij Sleen te vinden. Uiteindelijk was het toch Sleen die deze set won met 25-23.
Hierdoor heeft Sleen weer vijf punten weten te behalen. Hierdoor blijven ze op nummer 1 staan. Volgende week zaterdag moeten ze weer naar Groningen om het duel met Doles aan te gaan.

Een reactie plaatsen