DS1 zet door!

DS1 zet door!

VC Sleen DS1 – VKM DS1 (4 – 0)

Op zaterdag 4 februari speelde DS1 weer een thuiswedstrijd, dit keer tegen VKM uit Muntendam. Deze ploeg staat helemaal onderaan en hierdoor was Sleen vastberaden om ook hier weer een 4-0 winst uit te slepen.

Doordat dit juist een wedstrijd was waarbij er geen druk op lag, besloot coach Joep Mensink dat iedereen moest spelen en het een leuke wedstrijd moest worden.
In de eerste set begonnen Hanneke, Wilma, Annelieke, Elsbeth, Rozemarijn en Martine. Deze set ging heel snel. Door een goede service druk van Sleen kon VKM geen goede aanval opbouwen. Er werd een snel spelletje gespeeld en er werden ook mooie ballen geslagen. Ook werden er  ‘nieuwe’ dingen in de aanval geprobeerd waardoor de blokkering van VKM ook weggespeeld werd. Deze set werd gewonnen met 25-6.
In de tweede set begon Hanneke gelijk met goed serveren. Door haar sprongservice werd er al snel een voorsprong opgebouwd maar ook snel genoeg weer weggegeven. Toen het uiteindelijk 10-15 stond, besloot Sleen om door te zetten en VKM niet nog meer punten te geven. Na een time-out begon Sleen weer goed te spelen en trok deze set naar zich toe met een stand van 25-13.
In de derde set gingen Martine en Elsbeth eruit en kwamen Annelieke en Renée erin. Dit was een onnodige spannende set. Het begin ging heel gelijk op. Er werden bij Sleen fouten gemaakt in de service en in de aanval. VKM kwam steeds goed terug en wist de gaten bij Sleen te vinden. Uiteindelijk stond de uit ploeg voor en moest Sleen maar snel hun oude spelletje weer op te pakken om toch deze set nog binnen te slepen. Dit lukte en de set werd gewonnen met 25-19.
De vierde en laatste set kwamen Martine en Elsbeth er weer in en gingen Rozemarijn en Renée er uit. Gelukkig was deze set iets minder spannend dan de vorige, alhoewel het spelletje van de eerste set niet meer terug te vinden was. Door wederom een goede servicedruk bij Sleen werd er weer een voorsprong opgebouwd. Sleen had de finish al in zicht, toen VKM toch nog goed terugkwam en het uiteindelijk toch nog even hard werken was voor de thuisploeg. Toch is het gelukt en won Sleen deze set ook met 25-17.
Sleen heeft de punten weer binnen en staat hierdoor wederom nog steeds op nummer 1. De volgende wedstrijd is tegen Animo uit Assen. Deze ploeg staat op de vijfde plek dus het word nog hard werken voor Sleen om ook hier de vijf punten weer mee te nemen naar huis.

Een reactie plaatsen