DS1 wint van de koploper!

DS1 wint van de koploper!

VC Sleen DS1 – Animo '68 DS2 (4 – 0)

In de eerste set begon Sleen met Hanneke Wouters, Femke Haan, Rozemarijn Bos, Martine Jager, Annelieke Jager en Elsbeth Bos. De start ging moeizaam, er werden in de pass gelijk een aantal fouten gemaakt en de aanval kwam ook niet uit de verf.

Nadat er een aantal keer goed werd geserveerd kwam Sleen toch goed in het spel en begon het te lopen. Animo kwam nog wel vaak sterk terug en had verdedigend ook veel. Uiteindelijk is deze set met 25-22 naar Sleen gegaan.

Femke Haan en Martine Jager moesten in de tweede set plaats maken voor Wilma Reinders en Marjon Wessels, waarnaar de set kon beginnen. Nadat Hanneke Wouters en Rozemarijn Bos met hun opslag een redelijke voorsprong hadden opgebouwd werd het toch nog een spannende set. De tactische ballen scoorden niet meer en bij de geslagen ballen zat er ook altijd weer een handje onder. Bij een stand van 24-23 was Animo aan de opslag en sloeg hem in het net. Sleen kon opgelucht ademhalen want ook de 2e set was een feit.

Bij de derde set werden er een aantal wissels toegepast bij Sleen, Rozemarijn en Elsbeth Bos gingen eruit en Martine Jager en Femke Haan kwamen er weer in. Sleen begon deze set erg sterk, het liep als een trein totdat Animo de lege plekjes in het veld bij Sleen gingen ontdekken. Verdedigend werd Sleen zwak wat uiteindelijk resulteerde tot een stand van 22-22. Rozemarijn Bos werd erin gewisseld voor de service en trok Sleen de set naar zich toe met een stand van 25-22.

In de vierde set werden Annelieke Jager en Hanneke Wouters eruit gehaald. Femke Haan begon met serveren en al snel was het 7-0 voor Sleen, wat al snel uit liep naar 10-1. Daarna kwam Animo nog erg goed terug en werden er veel fouten gemaakt aan de kant van Sleen waardoor het nog een spannende set werd wat Sleen uiteindelijk binnen heeft gehaald met een stand van 25-21.
Deze wedstrijd tegen de koploper werd gewonnen met 4-0, hierdoor is Sleen 2 plekken gestegen. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 12 november om 19:00 uur.

Een reactie plaatsen