DS1 laat punt liggen

DS1 laat punt liggen

Animo ’68 DS2 – VC Sleen DS1 (1 – 3)

Zaterdag 11 februari moest DS1 een wedstrijd volleyballen en dit keer in Assen. Hier moest Sleen tegen Animo spelen die op de vijfde plaats staan. Door blessures zijn Annelieke en Femke uitgevallen en moesten de overgebleven zes speelsters deze moeilijke wedstrijd toch proberen te winnen. Er was versterking uit de A1 gehaald, namelijk Murél Becker en Lieneke van Wijk.

In de eerste set begonnen dus Hanneke, Wilma, Marjon, Elsbeth, Rozemarijn en Martine. Sleen begon heel sterk en had hun visitekaartje afgegeven. Verdedigend werd er heel veel gepakt en aanvallend werd er ook een snel spelletje gespeeld. Uiteindelijk werd het toch nog een spannende set want Animo kwam goed terug en liet ook even zien dat ze een goed potje konden volleyballen. Toch zette Sleen door en won deze set met 26-24.
In de tweede set bleef de opstelling hetzelfde. Deze set werd ook erg sterk begonnen en Hanneke had al een mooie voorsprong opgebouwd door haar goede service. Hierdoor stond Sleen 7 punten los. De aanval liep lekker, de verdediging was ook weer heel goed en alles liep als een trein. Deze set was ook al snel afgelopen en Sleen won deze set met 25-12.
Coach Joep wilde geen risico nemen door de opstelling te veranderen dus in de derde set bleef deze hetzelfde. De speelsters raakten al redelijk vermoeid maar iedereen moest er hard voor blijven werken. Het begin van de set was erg goed, maar aan het eind van de set werd er toch slordiger gevolleybald. In een time-out liet de coach Joep even weten dat de wedstrijd nog niet gewonnen was en dat iedereen ervoor moest blijven werken. Dit deed Sleen en won deze set met 25-17.
In de laatste set was de opstelling nog steeds hetzelfde en Sleen moest deze winnen om de 4-0 winst binnen te halen. Toch was het al snel duidelijk dat het toch lastig was om het goede spel door te zetten. Op een gegeven moment stond Sleen achter met 15-8 en dit liep al snel op naar 20-12. Er werd besloten om voor elke bal te gaan en het niet op te geven. Sleen kwam heel goed terug en helaas werd deze set net verloren met 25-23.
Al met al heeft Sleen een goede wedstrijd gespeeld. Ze staan nu zes punten los van de nummer twee. Volgende week is er weer een uitwedstrijd en dit keer in Groningen tegen Oryx.

Een reactie plaatsen