DS1 en het belang van de paardenstaarten

DS1 en het belang van de paardenstaarten

Meiden spelen 4 wedstrijden in 1 week…

Beste Heren 1.  Dank voor het ontrafelen van het geheim van Dames 1. Dat gaf ons als ouders de mogelijkheid begin deze week nog wat shampoo met haargroei middel aan te schaffen. Want die kracht hebben de meiden deze week d.e.d* nodig! Deze week stonden (staan) er maar liefst 4 wedstrijden op het programma van ons kroost.

Afgelopen zaterdag de competitiewedstrijd tegen DOK in eigen hal, dinsdag de inhaalwedstrijd tegen OSR, donderdag de bekerwedstrijd tegen Volco Ommen en komende zaterdag staan de Bevers op het programma. Kortom blij dat de meiden niet toevallig naar de kapper zijn geweest vorige week…. Nu werden de wedstrijden tegen DOK en OSR redelijk gemakkelijk gewonnen, maar donderdag stond de bekerwedstrijd tegen Ommen op het programma en dat was op papier toch van een ander kaliber. Volco speelt een klasse hoger dan onze dames, maar zo gaat dat in de beker. En bovendien is dat meteen een mooie graadmeter om te zien waar ons team nu staat. Door de week  op donderdag om 8 uur 's avonds in Ommen spelen terwijl je de volgende dag gewoon weer naar school moet, is ook geen makkie voor deze jonge dames. Nu weet ik wel dat jullie als Heren 1 dan nog thuis uitgebreid op de bank plaats neemt voor het 8 uur journaal en rustig 2 bakken koffie achterover werkt om daarna nog ruim op tijd te zijn voor de training, maar in dat opzicht hebben jullie qua leeftijd dan weer een voordeel ten opzichte van DS1. Nadeel deze week was dan wel weer dat jullie het zonder Joep moesten stellen, want die ging met DS1 mee! Goed, nadat wij als ouders woensdag (alweer snel) het wedstrijdtenue hadden gewassen en gedroogd, konden de meiden donderdag aan de bak. En dat deden ze wederom voortvarend.

Met het vaste publiek op de tribune, dit keer met handgeklap én toeters, namen de meiden in de eerste set al snel een voorsprong. Waren wij bij het inslaan onder de indruk van de tegenstander. Toen de wedstrijd begon was de tegenstander blijkbaar verrast door het samenspel van Sleen en al snel werd een voorsprong bereikt die onze meiden niet meer uit handen gaven. Ook in de tweede set begonnen de paardenstaarten goed, maar halverwege de set werden er toch een aantal onnodige fouten gemaakt, waardoor Volco een kans rook.

Het bleef echter bij ruiken, want onze meiden liet zien dat ook wanneer ze even achter staan er geen paniek in de tent is, maar iedereen gewoon z'n ding doet. De spannende tweede set werd hierdoor gewonnen met 25-22. Nog 1 set af van de volgende ronde, bleven de meiden koel en pakten overduidelijk de 3e set. Hiermee was de winst behaald evenals een plek in de volgende ronde waar ze het derde damesteam van Lycurgus uit Groningen tegen zullen komen. Nu eerst op naar komende zaterdag wanneer de nummer 3 (Sleen) tegen de nummer 4 (Bevers) uit de competitie speelt in Lemelerveld. En ik heb  de wasmachine inmiddels al weer aan….  

*dubbel en dwars

Een reactie plaatsen