DS1 blijft winnen!

DS1 blijft winnen!

Doles DS1 – VC Sleen DS1 (0 – 4)

Deze week moest dames 1 afreizen naar Harkstede (Groningen) om daar tegen de nummer 9 in de poule te volleyballen. Sleen is dit team al een keer eerder tegen gekomen in de competitie en had toen ook al een 4-0 winst geboekt, dus ze wilden die traditie voortzetten.

Aangekomen in de luxe sporthal, wat Sleen niet had verwacht in zo’n dorpje, werd er ingespeeld en kon de wedstrijd beginnen. In de eerste set begonnen Hanneke, Wilma, Annelieke, Elsbeth, Rozemarijn en Martine. In de eerste set begon Sleen heel sterk en dat kwam met name door een hele mooie serie opslagen van Rozemarijn. Er werd een voorsprong opgebouwd van 8 punten en Sleen kon hierdoor lekker vrijuit gaan spelen. Toch werd dit niet gedaan. De pass lukte maar niet, waardoor er geen goede aanval uit kwam. Doles speelde hier goed op in en maakte het Sleen lastig. Toch wist Sleen het weer op te pakken en door goed samenspel de set binnen te halen met 25-19.
In de tweede set gingen Annelieke en Martine eruit en kwamen Marjon en Anniek erin. Deze set ging gelijk op tot een stand van 10-10. Hierna begon Doles uit te lopen en Sleen liep achter de feiten aan. De blokkering liep niet goed en er waren veel opslagfouten. Toch wist Sleen in te halen en deze set te winnen met 25-20.
De derde set moesten Wilma en Elsbeth eruit en kwamen Annelieke en Martine er weer in. In de derde set was Sleen er flauw van en wilde deze set iets minder spannend maken. Door heel goed samenspel, en hele mooie geslagen ballen was deze set vrij makkelijk binnen te halen. Doles kon hun blokkering niet echt goed zetten en de gaten in het veld waren makkelijk te vinden. Deze set werd gewonnen met 25-10
In de vierde set kwamen Wilma en Elsbeth er weer in en Marjon en Rozemarijn zaten op de bank. Sleen had al 3 sets gewonnen, maar wilde graag 4 sets winnen. Wilma begon erg sterk met een goede service, waarbij Doles geen controle over kon krijgen. Mede hierdoor was deze set makkelijk gewonnen met een stand van 25-14.
Hierdoor zijn er weer 5 punten mee naar huis genomen en blijft Sleen bovenaan staan. Ze staan nu 6 punten los van de nummer twee. Aanstaande zaterdag word er weer thuis gespeeld om 19:00 uur. Hier ontmoeten ze VKM uit Muntendam.

Een reactie plaatsen