Drie punten los

Drie punten los

Sleen DS 1 – Oryx DS 1  (3-1)

Zaterdag 31 maart stond er weer een thuiswedstrijd op het programma. De tegenstander was Oryx uit Groningen. Sleen wist dat ze hier een moeilijke tegenstander aan hadden en onderschatte ze dan ook niet. Omdat Sleen nog maar 1 punt voor stond op de nummer twee moesten ze eigenlijk alle vijf punten binnenhalen.

In de eerste set begonnen Hanneke, Wilma, Marjon, Annelieke, Martine en Femke. De tegenstanders waren gewaagd aan elkaar en het liep behoorlijk gelijk op. Oryx speelde heel slim waardoor de verdediging van Sleen te wensen overliet. Met een behoorlijke achterstand op het telbord werden er een aantal wissels in gezet. Elsbeth kwam erin voor Annelieke, Rozemarijn voor Femke en Anniek kwam erin voor Martine. Anniek mocht gelijk beginnen met serveren en heeft dankzij haar service de achterstand van acht punten weggewerkt naar een voorsprong. Hierdoor heeft Sleen deze set gewonnen met 25-22.

In de tweede set bleef Anniek staan en Annelieke kwam weer terug voor Elsbeth. Deze set verliep rommelig en Sleen kon geen voorsprong opbouwen. Het ging de hele tijd gelijk op en Oryx ging weer slim spelen met prikballetjes in het centrum en diepe ballen in het achterveld. Ook werden er veel fouten gemaakt in de aanval. Veel ballen in het net of uit geslagen. Hierdoor heeft Oryx deze wedstrijd gewonnen met 25-23.

In het begin van de derde set kwam ineens het goede nieuws dat de nummer twee had verloren. Elsbeth en Martine werden er weer ingezet en de set kon beginnen. Het liep ineens als een trein bij Sleen. Alles klopte en het enthousiasme was ook duidelijk aanwezig. Veel is er ook niet te zeggen over deze set en Sleen won deze met duidelijke cijfers, 25-14.

Sleen was gebrand om ook die laatste set te pakken. Het begin liep lekker en er werden weinig fouten gemaakt. Toch wist Oryx weer goed terug te komen en begon het Sleen nog moeilijk te maken. In een time-out werd Sleen er ook op gewezen om vooral te letten op de prikballen waar Oryx zo goed in is. Er werd hard gewerkt en Sleen won deze set met 25-19.

Door deze overwinning en het verlies van de nummer twee staat Sleen nu drie punten los. Met nog twee wedstrijden op het programma tegen hetzelfde team wordt het spannend of Sleen het kampioenschap binnen kan halen. Op vrijdag 13 april wordt er in Smilde gespeeld tegen de nummer drie.
 

Een reactie plaatsen