De eerste set is binnen!

De eerste set is binnen!

Deko HS1 – Sleen HS 1:  (1-3)

Na een teleurstellende eerste wedstrijd, begonnen de 7 mannen van Sleen woensdagavond 26 september enthousiast in het prachtige, nieuwe Brughuus in Valthermond. Met veel inzet en concentratie werd het eerste puntje binnengehaald met een setstand van 21-25. Proficiat! 

 
Het leek wel alsof daarna de pijp leeg was, want Sleen speelde in de tweede set geen rol van betekenis meer, terwijl Deko – Door eigen kracht omhoog – zijn naam eer aandeed en de set met 25-10 won. 
 
De derde set ging helaas niets – nou ja: iets – beter, want nu kreeg Sleen klop met 25-16 en als je me vraagt hoe het kwam, zou ik het niet meer weten. Hoewel: als ik verwijs naar de slotalinea van het vorige verslag, dan is het wel duidelijk.
 
De vierde set gaf toch een heel ander beeld: alsof het gevoel er was dat het ook nog 2-2 zou kunnen worden. Sleen begon goed en bouwde een kleine voorsprong op die op zeker moment door een sterke fase van Deko teniet werd gedaan. Het werd een spannende set met veel rally's en gemiste kansen aan beide kanten van het net. Nadat beide time-outs waren verbruikt, wisselde Sleen bij de stand 21-23 speler 10 voor 1. Daarna volgde een time-out van Deko bij de stand 23-23. Vervolgens wisselde Sleen bij de stand 23-24 speler 1 weer terug voor 10. Nu waren de time-outs en de wissels verbruikt …., dachten we, want bij de stand 25-25 raakte Ronny geblesseerd en werd speler 10 toch opnieuw ingewisseld en nu voor nummer 4. Het mocht niet baten, want Deko trok in deze laatste set met 28-26 aan het langste eind.
 
Al met al was Sleen niet helemaal ontevreden: het eerste setpunt was binnen en er was goed gespeeld in de eerste en vierde set. Een enkeling dacht nog dat 2-2 een eerlijker uitslag was geweest, maar als je twee sets met 25-10 en 25-16 verliest, verdien je niet meer.

 

Een reactie plaatsen