De eerste gewonnen wedstrijd!

De eerste gewonnen wedstrijd!

Dalen HS 1 – Sleen HS 1:  (1-3)

Wij vertrokken met 6 man naar Dalen en dat is genoeg om te spelen. Gelukkig was coach Jan mee en zou in geval van nood kunnen invallen, hetgeen een hele geruststelling was.

De eerste set begon Sleen geconcentreerd en bouwde een redelijke voorsprong op totdat Dalen sterk terug kwam. Het werd een spannend set waarbij alle time-outs werden benut en de eindstand 23-25 werd. Het eerste punt was binnen, maar het was duidelijk dat het een mooie pot zou worden. 
 
De tweede set – waar heb ik dat eerder gelezen – startte Sleen heel zwak en liep al snel achter de achterstandfeiten aan. Gelukkig zakte het spel niet helemaal in en kwam Sleen sterk terug. In de spannende eindfase probeerde de coach met een tactische wissel het tij te keren, maar met 25-21 was Dalen de baas en sprak de coach de wijze woorden: 'Het terugkomen van een grote achterstand kan zoveel energie kosten, dat je daardoor kracht tekort komt in de eindfase.'
 
Alsof Sleen er niets van had geleerd, stond zij al snel met een punt of 7 achter. Toen kwam er gelukkig een kentering door een goede opslagbeurt van Sleen dat het initiatief daarna volledig overnam en de winst met 12-25 schijnbaar moeiteloos binnenhaalde.
 
Sleen begon de vierde set heel sterk, maar werd toen wat slordiger in het spel waardoor Dalen zich kon herpakken. Wonderbaarlijk genoeg kregen de Heren van Sleen ineens door dat het anders moest en gingen zij zo goed spelen dat Dalen met 14-25 naar thuis gestuurd. 
 
Als de stijgende lijn in de uitslagen doorgetrokken wordt, zal de eerstvolgende wedstrijd met 4-0 gewonnen moeten worden.

Een reactie plaatsen