De 5 punten blijven in eigen hal!

De 5 punten blijven in eigen hal!

VC Sleen DS1 – Actief DS1 (4 – 0)

Zaterdag 12 november mocht Sleen weer een thuiswedstrijd spelen tegen Actief uit Paterswolde. Dit was een belangrijke wedstrijd want deze ploeg uit Groningen had een wedstrijd minder gespeeld maar wel evenveel punten.

Daarnaast wilde Sleen de wedstrijd van vorige week in Assen goedmaken en was dus ook gebrand op een 4-0 overwinning. Bij deze wedstrijd was er voor het eerst een miniteam van de week, dat zich goed liet horen tijdens deze wedstrijd!
In de eerste set begonnen Hanneke Wouters, Femke Haan, Rozemarijn Bos, Martine Jager, Annelieke Jager en Elsbeth Bos. De set begon heel rommelig aan de kant van Sleen. Geen pass kwam aan en Hanneke Wouters moest heel hard rennen om de ballen op te halen zodat er nog enigszins een fatsoenlijke aanval uit kon komen. Verdedigend had Actief heel veel en er werd dus nauwelijks gescoord door Sleen. Hierdoor keek Sleen al snel tegen een redelijke achterstand aan. Toen er een time-out werd aangevraagd door de coach Joep Mensink, werd er even duidelijk verteld dat Sleen het nu moest laten zien wilden ze de set nog winnen. Daarna pakte Sleen het dus weer snel op. Er werd nauwkeuriger gespeeld en uiteindelijk ging de set met 25-23 naar de thuisploeg.
In de tweede set werden Rozemarijn en Elsbeth Bos eruit gehaald en Wilma Reinders en Marjon Wessels kwamen erin. Deze set verliep al veel beter. Hoewel het heel hard werken was voor Sleen. Actief had het tempo erin liggen waardoor Sleen af en toe achter de feiten aan liep. Na een aantal mooie services van onder andere Femke Haan en mooie geslagen ballen ging deze set echter wel naar Sleen met een stand van 25-18.
De derde set gingen Annelieke en Martine Jager eruit en kwamen Rozemarijn en Elsbeth Bos er weer in. Actief mocht beginnen met serveren en maakte daar ook gebruik van, de pass liep weer niet en hiervoor werd er een time-out aangevraagd. Daarna werd het spelletje verzorgder en aan beide kanten werden er mooie punten gescoord. De beide ploegen waren erg aan elkaar gewaagd en hierdoor ging de stand gelijk op. Uiteindelijk was het Sleen die de eindsprint nam en deze set naar zich toe trok met een stand van 25-17.
Sleen hadden de winst al binnen, maar wilden zo graag alle punten in eigen hal houden dus die vierde en laatste set moest ook gewonnen worden. In deze set was helaas niet zoveel terug te zien van de derde set waarin Sleen goede ballen sloeg. In een time-out kreeg Sleen dan ook een trap onder de kont van coach Joep Mensink, die het erg jammer vond als Sleen deze set weg zou geven. Hierdoor was er ineens een omschakeling in de wedstrijd. Er werd agressiever gespeeld en in de pass werd er ook beter opgelet waardoor er mooie ballen opgehaald werden. Uiteindelijk ging ook deze set met een stand van 25-21 naar Sleen.
Hierdoor heeft Sleen 5 punten in eigen hal kunnen houden. Sleen gaat nu van de zevende naar de vijfde plek met nog 2 wedstrijden minder gespeeld. Aanstaande woensdag wordt er een wedstrijd ingehaald tegen Doles in eigen hal. Als Sleen deze wedstrijd ook wint, dan is een plaats in de top 3 een feit.

Klik hier voor foto's gemaakt door Guido Hansman.

Een reactie plaatsen