Dames 1 gaat als kampioen de ‘winterstop’ in!

Dames 1 gaat als kampioen de ‘winterstop’ in!

VC Sleen DS1 – DIO/Bedum DS3 (4 – 0)

Op zaterdag 3 december was er weer een thuiswedstrijd gepland voor de volleybaldames. Deze keer weer tegen DIO/Bedum, waar Sleen vorige week ook al tegen gespeeld had.

De opdracht was om de wedstrijd van vorige week, waarbij er erg slecht gespeeld werd, enigszins goed te maken.
Sleen begon met Hanneke Wouters, Wilma Reinders, Femke Haan, Rozemarijn Bos, Marion Wessels en Elsbeth Bos. In het begin van de set stond Sleen niet lekker te spelen. Er werden geen flitsende ballen gescoord en er zat weinig snelheid in het spel. Ondanks dat wist Sleen toch druk bij de tegenpartij te houden waardoor de set toch nog redelijk overtuigend gewonnen werd met een stand van 25-16.

In de tweede set bleef de opstelling hetzelfde, maar wel met de boodschap dat er beter gespeeld moest worden en er mooie ballen geslagen moesten worden. Hanneke begon met serveren en had gelijk 7 punten op een rij gescoord. Hierna liet Sleen het weer helemaal wegzakken waardoor er al vrij snel een stand van 7-7 op het scorebord stond, waardoor de voorsprong helemaal was weg gegeven. Na een time-out kwamen ze dan toch weer in het spelletje. Er was nog geen vuurwerk te zien, maar er werden wel enigszins mooie ballen gescoord. Sleen heeft deze set met 25-15 gewonnen.

In de derde set kwamen Annelieke en Martine erin voor Wilma en Marion. Het enthousiasme was in deze set duidelijk aanwezig. Na een goede servicebeurt van Rozemarijn en een aantal prachtige aanvallen van Martine was er al snel een mooie voorsprong opgebouwd en kon Sleen lekker vrijuit spelen. Dio wist niet meer wat ze moesten doen om de bal op de grond te krijgen, mede door een goed blok van Annelieke. Deze set werd gewonnen met 25-16.

In de laatste set gingen Marion en Wilma er weer in en Femke en Elsbeth eruit. Ook in deze set was de servicedruk weer erg hoog en Dio kon de pass niet lekker brengen bij de spelverdeler. Het spelletje was overtuigender en Sleen kreeg de smaak te pakken met de aanval. Rozemarijn en Martine hebben hierbij een grote rol gespeeld. Deze set werd gewonnen met 25-12.
Ondanks dat het geen flitsend spelletje was, is deze wedstrijd wel weer keurig gewonnen met 4-0 waarbij Sleen de 5 punten weer binnen heeft gehaald. 21 januari is de volgende wedstrijd pas weer, een tijdje rust voor Sleen dus.
Hopelijk spelen ze na de ‘winterstop’ net zoals ze nu spelen en blijven ze in de race op een eventueel kampioenschap!

Een reactie plaatsen