Dames 1 blijft winnen!

Dames 1 blijft winnen!

Dio/Bedum DS3 – VC Sleen DS1 (0 – 4)

Vandaag ging Sleen weer richting het hoge noorden om in Bedum een wedstrijd te spelen. Dit keer was het een ploeg waarvan men wist dat de punten in de set erg dicht bij elkaar lagen, waardoor het team uit Sleen erg benieuwd was naar hoe ze speelden.

Doordat er in het team een aantal dames ziek waren geweest, of nog steeds zijn, waren Laura en Anniek Siebring mee om het team te versterken. In de eerste set begonnen Hanneke Wouters, Wilma Reinders, Rozemarijn Bos, Martine Jager, Annelieke Jager en Elsbeth Bos. Het was een rommeltje. Het spel wat men gewend is van Sleen was nergens terug te zien en nagenoeg niemand liet zien wat zij echt kon. Toen Sleen een achterstand van 6 punten had opgebouwd was het tijd voor een time-out. Er werd even duidelijk gemaakt dat het nu moest gebeuren wilde Sleen deze set nog binnenhalen. Hierna veranderde het spelletje, de druk lag uiteindelijk bij Bedum. Laura Siebring en Wilma Reinders kwamen er nog in voor Elsbeth en Rozemarijn Bos. Uiteindelijk heeft Sleen deze set nipt gewonnen met 25-21.
De opstelling in de tweede set was hetzelfde als aan het eind van de eerste set. Er werd vanaf het begin beter gespeeld en Bedum was redelijk verrast. Er werden nu mooie ballen gescoord en Sleen had door waar je makkelijk de ballen neer kon leggen. Na een aantal time-outs en wissels verder, kon Bedum niet zo heel veel meer doen en deze set werd makkelijker gewonnen dan de eerste. De setstand was 25-15 voor Sleen.
In de derde set kwam Femke Haan er in voor Martine Jager. Misschien lag het aan de kant van het veld maar Sleen begon weer te klungelen. De pass kwam niet goed, waardoor de set-up niet lekker gegeven kon worden en de ballen dus uit het hele veld opgehaald moesten worden. Toch heeft Sleen het goed opgepakt en waren er weer mooie geslagen ballen te bewonderen. Elsbeth Bos werd er nog weer ingewisseld om in het achterveld de ballen van de grond te duiken. Deze set werd gewonnen door Sleen met een stand van 25-20.
In de vierde en laatste set kwamen Rozemarijn en Elsbeth Bos er weer in. Deze set ging makkelijker dan de vorige drie sets. Dit kwam ook door een goede servicebeurt van Annelieke Jager die er negen op een rij heeft gescoord! De pass was goed, waardoor er ook een goede aanval uit kwam. Ook deze set is gewonnen door Sleen met een stand van 25-11.
Hiermee zijn er weer vijf punten binnen gehaald waardoor Sleen op de koppositie staat, met een wedstrijd minder gespeeld. Volgende week wordt er weer thuis gespeeld om 19:00 uur tegen hetzelfde team als deze week, Dio/Bedum.

Een reactie plaatsen