Carnavaleske wedstrijd?

Carnavaleske wedstrijd?

Annen HS3 – VC Sleen HS1 (0 – 4)

Publiek dat in de loop van de derde set op de tribune plaatsnam, moet wel hebben gedacht dat de carnavalgekte was toegeslagen, want hoe verklaar je anders dat bij Annen een speler van Sleen – uiteraard in het Slener tenue – meedeed?

Van te voren waren de prognoses duidelijk: wij zouden moeten (kunnen) winnen met 0-4, maar prognoses zeggen niet (altijd) alles. De eerste set begon in ieder geval goed voor ons en al gauw bleek dat waarom Annen op de onderste plaats van de ranglijst stond. Ze hadden weinig in te brengen en verloren de eerste set met 12-25.

Je zou dan verwachten dat de tweede set een makkie was, maar elke speler was al door elke speler gewaarschuwd voor concentratieverlies en onderschatting. Dat werd nog eens nadrukkelijk gemeld bij de time-out bij de stand 9-10. Er werd zowaar geluisterd naar de coach en de set werd toch weer vrij gemakkelijk gewonnen met 18-25.

In de derde set werd begonnen met twee wissels – de bankzitters wilden uiteraard ook nog wel een setje (of meer) meepakken – hetgeen geen verandering in het spel opleverde. Wij draaiden goed en Annen ging steeds krampachtiger spelen hetgeen bij een van hun spelers een blessure opleverde. Hun zesde man moest opgeven vanwege een zweepslag – een woord uit de vaktaal van het volleybal – met als gevolg dat er met de stand 9-16 niet verder gespeeld kon worden.

Maar met de carnaval in het achterhoofd – doe eens gek – werd besloten de wedstrijd als een soort training af te maken. Hiervoor was echter een zesde speler bij Annen nodig en aangezien wij twee spelers extra hadden, kon ik als bankzitter de geblesseerde midspeler van Annen vervangen.
Uiteraard werden de derde en vierde set vervolgens ook door ons – Sleen dus – gewonnen. De scheidsrechter noteerde vervolgens nog op het formulier dat de 3e en 4e set voor de aardigheid waren uitgespeeld en dat zal de Nevobo leuk vinden. 😉

Een reactie plaatsen