Belangrijke overwinning!

Belangrijke overwinning!

Sleen HS 1 – Emmen '95 HS 6:  (4-0)

Iedereen die de stand in het 'Wedstrijdprogramma' zag, besefte dat dit een belangrijke wedstrijd voor ons zou worden. Met DOS op de tweede (15-37), Sleen op de derde (14-34) en Emmen op de vierde plaats (12-28) is het een strijd om de P/d-plaats.

Misschien was er heel veel positieve energie van het publiek, want de eerste set begon heel goed. Met een goede passing, gevarieerde set-ups,  sterke en bekeken aanvallen beslisten wij de set met 25-16.

De tweede set was qua spel een kopie van de eerste en nu wist Emmen slechts 13 punten te scoren.

Als het zo goed gaat, ligt zelfoverschatting op de loer en wij moesten daarom in de derde set goed aan de bak! Emmen speelde ineens beter dan we verwachtten en wij gingen te veel rommelen. Passes waren niet goed meer, de set-ups soms te ingewikkeld en de aanval stokte. Al met al een moeilijke fase waarin bij een stand van 6-9 onze eerste time-out werd aangevraagd. Ook daarna bleven wij lang tegen een achterstand aankijken, maar we knokten ons terug en werkten allemaal keihard om het spel weer onder controle te krijgen. Dat lukte en we sloten de set met een voldaan gevoel af: 25-21.

De vierde set was bijna een kopie van het spel in de derde set en beide teams deden niets voor elkaar onder. En wat is er dan zoeter dan deze zware set met 26-24 te winnen! Al met al een mooie pot die ruim anderhalf uur duurde onder de uitstekende leiding van Grietje!

 

Een reactie plaatsen