Behoud derde klasse!

Behoud derde klasse!

De Schutters HS 1 – Sleen HS 1: (4-0)

Ik sloot het wedstrijdverslag tegen de Schutters thuis af met: 'Kortom: het snelle spel van de jonge schutters was te veel voor het tuftuftempo van de oude heren en wij zijn benieuwd of de schutters het volgende jaar in de tweede klas spelen waar ze zeker thuis horen.'

En dat is ze gelukt. na een 4-0 overwinning op Sleen, zijn de Schutters de terechte kampioen geworden!

Het vorige verslag tegen de Borger(n)aren eindigde ik met:  'Schutters, here we come!'. We kwamen, verloren en gingen. De eerster set stonden we al gauw met 7-0 achter en het was dweilen met de kraan open. De set eindigde dan met de onthutsende cijfers 25-12. Je zou denken dat je daar iets mee deed, maar dat was niet het geval, want de tweede set eindigde met dezelfde eindcijfers.

Hoe dan ook, wat dan ook, waar dan ook, wie dan ook en wanneer dan ook: Sleen tapte de derde set uit een ander vaatje en het werd warempel zo spannend dat de coach van de Schutters bij een stand van 16-14 zijn eerste time-out aanvroeg. Dat hielp – de Schutters – maar het bleef spannend tot 17-15 en toen ging het hard: voordat wij het doorhadden was deze set met 25-18 een feit.

Het spel in de derde set had ons echter zoveel vertrouwen gegeven dat we er een spannende vierde set van maakten. Bij de stand 17-15 moest de thuiscoach opnieuw een time-out gebruiken om zijn team weer op de rails te krijgen, maar toen denderde de sneltrein dan ook over de boemel heen en eindigde deze enerverende set  in 25-22!

Het seizoen zit erop: De Schutters zijn kampioen geworden, met een 10e plek mag En Bloc PD-wedstrijden en Sleen blijft op de achtste plaats en kan het nieuwe seizoen met nog meer ervaring en minder tempo opnieuw derde klas spelen. Ook een felicitatie waard.

Een reactie plaatsen