Battle of the bitches…

Battle of the bitches…

VC Sleen DS3 – Vonk/Coevorden DS2 (3 -2)

Op zaterdag 3 maart kregen we in eigen hal de dames van Vonk Coevorden op bezoek. De uitwedstrijd tegen deze dames stond ons allen nog in het geheugen gegrift omdat we ontrecht waren benadeeld tijdens cruciale momenten.

In Coevorden verloren we een 5e setter met 3-2 en we waren het er afgelopen zaterdag allemaal over eens dat we ze geen punten gunden. Maar eerst moest de wedstrijd nog gespeeld worden.
We hebben binnen dames 3 de nodige blessures en dus hadden we een extra speelster. Gelukkig konden we voor een groot deel van de wedstrijd gebruik maken van de vaste speelsters. We begonnen sterk aan de wedstrijd waardoor we al snel een grote voorsprong hadden. Toch wisten we deze voorsprong niet lang vast te houden en konden de dames van Vonk snel dichtbij komen. Het werd een spannende 1e set die wij gelukkig wonnen door tactische ballen te spelen met 25-22.
De 2e set waren we allemaal in “the winning mood” maar moesten we er allemaal een tandje bijdoen om te winnen. Margriet opperde nog dat de gaten nog steeds vrij lagen in het centrum en in de hoeken maar van onze kant wisten we ook deze set daar weinig gebruik van te maken. Het werd alweer een spannende set en er werd door beide kanten punt voor punt gescoord. Toch wisten wij ons hoofd cool te houden en wonnen we deze set met nipt met 25-23.
Over de 3e set kunnen we heel kort zijn: de pass verliep niet, set-ups kwamen niet van de grond en een aanval maken was haast onmogelijk. We maakten allemaal erg veel fouten en daar wisten de dames van Vonk gebruik van te maken en verloren wij dus met 11-25.
De 4e set moest ook nog gespeeld worden en we moesten ons even bij elkaar rapen om nog iets van de wedstrijd te maken. We begonnen weer met de opstelling van de 1e set maar we konden het gevoel niet terug pakken zoals we toen speelden. Margriet stond bijna hopeloos te coachen aan de kant. In het veld was de sfeer niet veel beter en daar maakten de dames van Vonk nogmaals gebruik van. Helaas verloren we ook deze set met 19-25. De stand tot dusver was 2-2 en moesten we ons opmaken voor een 5e setter. Na opnieuw getost te hebben verhuisden we naar de andere kant van het veld en begonnen vol goede moed aan de laatste set. Het ging allemaal erg moeizaam, we zaten niet meer in de wedstrijd. Bij het wisselen speelhelft stond de stand voor ons 4-8. We moesten er dus nog flink aan trekken. Door veel lawaai te maken, rustig te spelen en roepen wie de bal zou pakken kwamen we terug in de wedstrijd. We waren weer sterk in ons spel en speelden zoals we vaker hebben laten zien. We wonnen de set dan ook met 15-10 en stuurden de dames van Vonk naar huis met 2 punten!

Een reactie plaatsen