Appeltje eitje

Appeltje eitje

VC Sleen MC1 – Dio/Bedum MC1

Vooraf denken we altijd dat spelen tegen de nummer laatst op de ranglijst zo simpel is, maar het is wel zaak om altijd op je hoede te zijn. Met de paardenstaart-wijsheid van de schrijver van Heren 1, gingen onze paardenstaart meiden op weg naar de zege.

Het was in de eerste set dan ook niet verwonderlijk dat onze tegenstander hun naam geen eer aan deed. Dio betekent namelijk in de griekse mythologie Berg van Zeus, echter met een groter voorsprong 13 punten in de eerste set had ik meer het gevoel dat we tegen de Utrechtse heuvelrug van Carlyn aan het spelen waren. Carlyn is het griekse equivalent van klein en vrouwelijk, voordat u denkt dat ik dingen uit mijn grote duim zuig.
 
De eerste set ging dus naar Sleen met 25 – 12, waarbij je toch bijna aan match fixing gaat denken. Maar gelukkig hebben meisjes C1 dit helemaal niet nodig, want ook de tweede set werd gewonnen met overtuigende cijfers 25 – 13. Het leuke is dat je bij dit soort wedstrijden een beetje van de wedstrijden om je heen kan gaan genieten. Op het veld naast ons werd namelijk een leuke jongens pot gespeeld en daar kwamen soms heerlijke rally's voorbij.
 
Maar goed terug naar de meiden, set drie werd ook lekker binnengehaald. Goede opslagen, met steeds minder stuiters vooraf, kwamen op soms miraculeuze nog over het net heen. En zo was set drie met 25 – 13 ook een prooi voor Sleen MC1. De laatse set was nog even lastig omdat Sleen verzuimde om definitief de deur vroegtijdig in het slot te gooien, maar door de deur vooral in het begin van de set op een kierr te zetten werd het toch nog akelig spannend. Gelukkig gingen de neuzen op tijd dezelfde kant op en werd ook de vierde set met 25- 21 gewonnen. Met deze overwinning zijn we weer een plekje opgeschoven naar plaats 6 en komt plek 4 of 5 steeds beter in het vizier. Over twee weken spelen we tegen Sudosa-Desto MC 4 in Assen, hier gaan we laten zien dat de eerste keer winst geen vergissing was.
 
Met vriendelijke groeten
 
Simon Driepunter
 

Een reactie plaatsen