Ander maatje te groot!

Ander maatje te groot!

En Bloc HS2 – VC Sleen HS1 (0 – 4)

Als je wilt weten waar Heren 1 zaterdag beter was dan Dames 1, moet je verder lezen.

Na de 0-4 nederlaag veertien dagen geleden tegen V.E.B. die bovenaan staat, trad Sleen nu aan tegen En Bloc dat onderaan staat. En ook bij deze wedstrijd was het ene team een maatje te groot, maar dit was een ander maatje: nu ging Sleen met de volle winst naar huis!

Met één reservespeler startten de Heren van Sleen goed. En Bloc wist geen raad met het verzorgde spel van Sleen en hun blok had geen verweer tegen het sterke aanvalsspel. 'En Bloc' – wat volgens mijn MULO-Frans iets betekent als 'in het blok' en het Prismawoordenboekje bracht mij niet op andere gedachten – deed zijn naam geen eer aan en hun spel werd afgestraft met 07-25.
 
Met de gedachte: 'Never let a player sit on the bench for all the sets' werd er aan het begin van de tweede set gewisseld en probeerde Sleen het kunstje te herhalen. Maar En Bloc had doorgekregen hoe het balletje gespeeld moest worden en startte zo voortvarend dat de aanvoerder-coach bij de stand 7-6 een time-out aanvroeg. De donderpreek kwam over en ook al probeerde En Bloc bij de stand 12-17 het tij nog te keren met ook een time-out, ze moesten met lede ogen toezien hoe deze set in 13-25 eindigde. 
 
De derde set startte Sleen weer niet zo geweldig. Na een time-out bij de stand 15-13, begon het team weer beter te draaien. Toch rook En Bloc kansen, maar het bleef bij ruiken, want deze set verloren zij een met weliswaar betere score van 19-25.
 
De vierde set verliep was niet erg spannend en de enige opwinding die ontstond, was doordat speler 9 in een uiting van vreugde speler 2 bijna de ogen uitstak, waardoor die werd uitgewisseld om weer een heldere kijk op de wereld te krijgen. Toen dat weer lukte, zag hij de setstand: 15 – 25. 
Met de gedachte '4 punten in de zak' kijken de Heren van Sleen uit naar de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen – jawel – En Bloc.
 
O,ja: Heren 1 gunde de tegenstander in de eerste set niet meer dan 7 punten. Daarin overtreffen zij dit seizoen tot nu toe Dames 1 dat als laagste tegenscore 9 punten had, en dat was nog wel in een vijfde set.

Een reactie plaatsen