Kop of munt?

[18]  Tellers

"De tegenstander heeft verdiend verloren, maar door onoplettendheid van de tellers hebben zij een paar punten te weinig gekregen.' Deze opmerking ving ik kort geleden op en dat was voor mij de aanleiding ook eens even stil te staan bij het belang van het tellen.

Net zo goed als je scheidsrechter wordt door te fluiten, word je teller door te tellen. En omdat tellen in het algemeen gemakkelijker is dan fluiten, beginnen vaak al jonge spelers ermee. Gelukkig is er dan altijd wel een coach of speler die even bijspringt als er iets niet helemaal goed gaat, maar ze zullen het toch moeten leren: begin- en eindtijd van de wedstrijd,de opstellingen, time-outs en wissels noteren, enzovoort.

Maar ze zullen ook moeten leren dat met aandacht te doen. Vaak ligt er een mobieltje of smartphone onder oog- en handbereik, want  ze zijn daar zo aan gewend, maar dan kan het mis gaan zoals in de eerste regels te lezen is.

Ga als scheidsrechter positief om met de tellers. Vertel hun dat het belangrijk is wat zij doen en dat zij de wedstrijd en de scheidsrechter goed moeten volgen. En na afloop bedank je hun uiteraard als scheidsrechter (en aanvoerder).

 

Een reactie plaatsen