Kop of munt?

[16]  Speler-coach?

'Maar je mag toch niet als speler-coach op het formulier staan?' klinkt de stem van de scheidsrechter verbaasd als ze het formulier controleert.
'Ja, dat mag wel.'

Het staat mij zo bij dat dat wel een tijd het geval is geweest, maar misschien kende ik de regels toen ook niet zo goed, maar ik kan me indenken dat de scheidsrechter  hier even twijfelde. Het staat er dan ook niet erg duidelijk in het spelregelboekje.
 
Bij 5.2 Coach staat dat de combinatie aanvoerder – (assistent)coach alleen toegestaan is als dat voor de wedstrijd is afgesproken. Ik stel me voor dat het 'afgesproken' is als de aanvoerder zowel als aanvoerder als coach op het formulier vermeld staat.
 
Maar speler-coach? 
 
Bij 5.2 Commentaar  staat: 
'Ook een andere speler dan de aanvoerder kan coach zijn tijdens de wedstrijd. Hij dient zich dan als coach voor te stellen voor de wedstrijd aan de scheidsrechters en als zodanig op het wedstrijdformulier te worden vermeld. Alleen als hij niet in het veld staat, heeft hij rechten en plichten van de coach. Als hij als speler in het veld staat, heeft hij geen rechten meer als coach.'
En in dat geval vraagt de aanvoerder in het veld weer de time-outs en wissels aan.

Een reactie plaatsen