Warm (update woensdag)

Warm (update woensdag)

Beachvrienden

Naar aanleiding van de update op de site van dinsdag 30 juni zijn er veel reacties binnen gekomen, zowel via de site, de mail en facebook. Mensen die het jammer vinden als het toernooi niet door zou gaan, maar ook mensen die ons sterkte wensen bij het nemen van de beslissing. Dank daarvoor!

De organisatie heeft toch de behoefte een en ander uit te leggen.

In principe gaat het toernooi door, per slot van rekening is het veel leuker een toernooi te organiseren dan een toernooi af te gelasten. Maar wij zijn ons er van bewust dat we daarmee een verantwoordelijkheid op onze schouders nemen, en dat doen we totdat het ons teveel wordt.

Zoals gezegd, nemen we op de avond van 3 juli a.s. een definitieve beslissing. Van invloed daarop zal zijn het feit dat wij donderdagavond en vrijdag de velden gaan opbouwen. Dit gebeurt door vrijwilligers. Hierbij wordt zwaar lichamelijk werk verricht, denk even mee: grote haringen in het strand slaan, 47 velden x 4 haringen = 188 haringen + ongeveer 30 nog grotere haringen. = ong 220 haringen met mokers in het strand slaan(!)

Hoe wij de vrijdag beleven zal zeker van invloed zijn op onze beslissing. En, zoals gezegd, het zijn vrijwilligers, als ze zeggen: “Je bekijkt het maar in deze hitte” wordt er dus niets opgebouwd.

Wij zijn blij en trots op onze vrijwilligers, maar willen ook graag weer volgend jaar een beroep op hen (durven) doen.

In de reacties zijn ook aan aantal vragen/suggesties:

(Drink)water
Het recreatiepark Ermerstrand zorgt voor extra kranen in de toiletgebouwen. Ook heeft men extra Spa blauw ingekocht.
Binnen 30 meter vanaf elk beachvolleybalveld is zwemwater, waarin een duik genomen kan worden. Zeer waarschijnlijk is er ook een beregeningsinstallatie aanwezig.
Neem zelf extra drinkflessen, bidons etc mee om water in te doen.
Belangrijk is: voldoende water te drinken!

Schaduw
Het Ermerstrand zorgt voor meer en grotere parasols en partytenten. Een ieder in natuurlijk vrij om zelf parasols, strandtenten e.d. mee te nemen.
Voor de gebouwen van het Ermerstrand zitten grote luifels. Eén van de zalen is voorzien van airco.

Aflassen toernooi
In principe gaat het toernooi door. Er kunnen aanpassingen komen, bv. wedstrijden inkorten tot 10 minuten, waardoor er 10 minuten pauze ontstaat; middagpauze/siësta inlassen (bv. niet spelen tussen 12.00 en 16.00 uur) Consequentie daarvan is dat het ’s avonds langer duurt, dit kan invloed hebben op de aanwezigheid van vrijwilligers, scheidsrechters. Ook deelnemers kunnen ’s avonds andere plannen hebben. (geen of incomplete teams/tegenstanders)

Uitstellen toernooi
Hiervan staat iets in het toegestuurde programmaboekje. Uitstellen is voor de organisatie geen optie. Denk bv. aan de aanwezigheid van vrijwilligers (vakantieperiode)

Inschrijfgeld
In het toegestuurde programmaboekje staat vermeld hoe wij daarmee omgaan. De organisatie heeft natuurlijk al een groot aantal kosten gemaakt, bv. huur dranghekken. Indien nodig zullen wij na het toernooi (en waarschijnlijk na de vakantieperiode) hierop terugkomen en kijken in hoeverre er wat gecompenseerd kan worden, bv. deel inschrijfgeld terug of korting voor het volgende toernooi (Onthoud in ieder geval je teamnaam van dit jaar, wij doen dat ook)

“WK-beach en Tour de France gaat ook door”
Dat klopt. Maar zonder jullie allemaal over één kam te willen scheren: Dat zijn topsporters en dat durf ik niet van alle deelnemers aan ons toernooi te zeggen. Wij hebben ook rekening te houden met mensen die niet zo frequent sporten.

Verzorging/EHBO
Er is contact met de GGD en de EHBO. Er wordt gekeken in hoeverre er extra EHBO-ers kunnen worden ingezet. Er zal zaterdag een verpleegkundige aanwezig zijn. Het kan zijn dat wij deelnemers met een medische achtergrond vragen zich bij de organisatie te melden.

Heet zand/strand
Mocht het zand van het strand te heet zijn, ga dan op sokken spelen.

Volgende update: morgenavond

Een reactie plaatsen