W a r m . . . . .

W a r m . . . . .

Neem voorzorgsmaatregelen . . . .

Tijdens het 20e Beachvolleybaltoernooi VC Sleen, dat in het weekend van 4 en 5 juli a.s. wordt gehouden, wordt het warm.

In overleg met de GGD-Drenthe heeft de organisatie daarom 7 tips opgesteld om het sporten  enigszins verantwoord te houden.

Tip 1:
Gebruik zonnebrandcrème, ook in de schaduw!

Tip 2:
Draag luchtige kleding die verdamping van zweet mogelijk maakt, zodat de huid kan afkoelen. Ook de kleur van de kleding is belangrijk. Lichte kleuren zullen de zonnestralen weerkaatsen en daardoor minder warmte opnemen. Donkere kleuren daarentegen absorberen de zonnestralen waardoor ze juist warmte opnemen.
Draag een (wit) petje of hoed.

Tip 3:
Drink zo’n 20/30 minuten voor de start van de wedstrijd een ½ liter, het liefst water.

Tip 4:
Drink tijdens inspanning om de 15 minuten zo’n 150-200 ml (=een bekertje). Koele dranken van 12-15 graden Celsius worden gemakkelijker opgenomen dan warme dranken.

Tip 5:
Neem geen zouttabletten. In de Nederlandse situatie zijn zouttabletten niet nodig maar kunnen wel maag- en darmklachten veroorzaken.

Tip 6
Drink geen of weinig koffie, thee en alcohol. Deze dranken hebben tot gevolg dat je meer urine gaat produceren dan je gedronken hebt. Hierdoor wordt het handhaven van de lichaamstemperatuur bemoeilijkt.

Tip 7:
Luister naar je lichaam. Elk lichaam is anders, er bestaat geen gulden regel. Gebruik je gezond verstand en stop met sporten als het je lichaam teveel wordt.

Voor meer informatie, vragen, opmerkingen neem contact op via info@vcsleen.nl

 

 

Een reactie plaatsen