Kop of munt?

[14]  Time-out!

Kortgeleden zag ik een tweede scheidsrechter wat nerveus naar de eerste scheidsrechter gebaren dat zij geen horloge bij zich had, waarop de eerste scheidsrechter haar zijn horloge aanbood.

Als je volgens de regels fluit, heb je uiteraard een 'tijdmelder' nodig voor het inslaan, voor de time-outs en de setwissels.
 
Een time-out duurt 30 seconden, maar het valt mij op dat time-outs geregeld langer duren. Soms komt dat doordat een scheidsrechter tijdens de time-out wat om zich heen kijkt, naar de tribune of het veld naast hem kijkt en daardoor gewoon niet bij de tijd en de wedstrijd is. Maar het komt ook voor dat hij te laat 'klokt'. 
Op het moment dat hij voor de time-out fluit, gaat de tijd in en niet pas wanneer alle spelers buiten het veld staan. De time-out duurt verder niet langer dan 30 seconden en dat houdt dan ook in dat de spelers al weer op het veld staan als die tijd om is. Anders gezegd: na circa 25 seconden na het fluiten voor de time-out wordt weer gefloten dat de time-out voorbij is en gaan de spelers het veld in.

Een reactie plaatsen