Adaptief vermogen

Adaptief vermogen

VCZ MC1 – VC Sleen MC1  (2 – 3)

Adaptief vermogen, wat heeft dat met volleybal te maken, hoor ik u denken? Veel dames en heren, heel veel. Onze meiden van MC1 hebben namelijk de krachten en eigenschappen van een kameleon. Want laten we even terug gaan naar een week geleden, die u als toeschouwer zich vast nog wel kunt herinneren. 

Acht tot op het bot gemotiveerde meiden die het de koploper zo moeilijk mogelijk probeerden te maken en tot en met de laatste set probeerden om toch een set te halen. Dat het niet lukte lag meer aan de tegenstander omdat die gewoon een stap verder waren, meer durfden en zich niet gek lieten maken. Met opgeheven hoofd kon men dan ook het veld verlaten.
 
Deze week mocht MC1 richting Zuidwolde om daar met 0-4 huiswaarts te gaan, echter dit liep iets anders. Wellicht waren er velen moe van alle sinterklaasactiviteiten waarbij ook in Sleen Zwarte Piet gewoon nog vrij kon rondlopen of men speelt gewoon altijd minder tegen een mindere tegenstander. Vooral dat laatste was het geval. Geholpen door een tegenstander die Sleen steeds uit het spel wilde halen met flauwe opmerkingen op het moment van set-up en aanval en een arsenaal aan arbitrale dwalingen, was de frustratie van de gezichten af te scheppen. Dames en heren, ik kan u zeggen: wat beleefden wij eenen dat weten niet heel veel mensen, idiote wedstrijd.
 
Ik zal u de eerste 4 sets besparen want deze waren geen toonbeeld van het normale MC1, de reguliere zaken gingen niet altijd volgens wens, zoals passing, set-up en aanval, maar op wilskracht werd er een vijfde set uitgesleept. Op aangeven van Herma bij de scheidsrechter dat er van speelhelft werd gewisseld dient te worden bij acht punten,  en dit keer zonder een time-out van 1 minuut en 22 seconden, werd set 5 met een stand van 12-15 gewonnen. Een terechte overwinning waar een ware kameleon trots op zou zijn.
 
Volgende week de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft, die mij de indruk geeft dat de koploper wellicht nog een slechte tweede helft kan hebben, maar Sleen zeker voor de tweede plek kan gaan. We hopen dat u ons meidenteam hartstochtelijk komt aanmoedigen.
 
Simon Driepunter

 

Een reactie plaatsen