Is 3 keer scheepsrecht?

Is 3 keer scheepsrecht?

Dames 2 Kampioen!!!

Voor het derde op één volgende jaar draaiden wij, de meiden van dames 2 mee in de top van de eerste klasse. Zou het nu dan eindelijk eens gaan gebeuren?? Het was weer erg spannend in de eerste klasse C. Het verschil met de directe concurrent Oostermoer uit Gieten was maar 1 puntje, gelukkig in ons voordeel.

Vrijdag 19 april moesten we voor de laatste wedstrijd afreizen naar het naast gelegen Emmen ’95.  Onze wedstrijd zou pas om 21 uur beginnen. Dus we hadden erg lang de tijd om de “gezonde” wedstrijdspanning op te bouwen. We waren mooi op tijd in Emmen. De meiden van A1 speelden voor ons aan dus konden we die nog even aanmoedigen. Diezelfde avond speelde onze concurrent om half 8 tegen Fama. Wij vroegen ons de hele tijd af hoeveel het daar was. We hebben een paar keer contact proberen te zoeken met Smilde, maar tevergeefs, ze namen “gelukkig” de telefoon niet op. Dan maar zonder het te weten aan onze eigen wedstrijd beginnen……….

Om kwart over 9 begonnen we, voor een goed gevulde tribune met alleen maar Sleen supporters, aan de wedstrijd.

De eerste set werd begonnen met Hanneke, Elsbeth, Rozemarijn, Martine, Marjon en Wilma. De bank werd vertegenwoordigd door Lieneke, Murél en onze jokers Anniek en Marijke. In het veld was de spanning voelbaar en dat zag je ook in ons spel en daarom stonden we al vrij snel achter. Wij volleybalden erg tegen ons zelf en bij Emmen ging alles voor de wind. Gelukkig konden wij een knopje omzetten en konden we de set als nog naar ons toetrekken met 18-25.

In de tweede set was er in de opstelling niets veranderd en de spanning nam nog meer toe. Het ging de hele set gelijk op maar gelukkig konden we op tijd het tempo opvoeren en wonnen we hem met 21-25. We hadden afgesproken dat we de volgende 2 sets ook zouden gaan winnen. Bij het wisselen van kant tussen de sets door kregen we van de speelsters van Emmen te horen dat Oostermoer met 2-3 had gewonnen en wij dus al kampioen waren. Dit kwam erg rauw op ons dak waardoor we allemaal erg van slag waren. Aan het begin van de derde set kwam de tegenstander ons feliciteren met ons kampioenschap, terwijl wij nog 2 sets moesten spelen……

Je raadt het al, we konden niet meer zo goed volleyballen en alles mislukte. Het gevolg daarvan was dat we de derde set hebben verloren met 25-18.

Intussen waren we een beetje van de schrik bekomen. We spraken af dat we al ons meegereisde supporters niet teleur zouden stellen en zouden er een flitsende vierde set van maken. Met Hanneke, Marjon, Murél, Rozemarijn, Lieneke en Wilma in de basis moest het goed gaan komen. Het spel was niet erg flitsend maar we wisten wel weer hoe we moesten volleyballen. Het ging redelijk gelijk op in deze set. Dus het was wederom erg spannend. Op stand van 17-24 kregen Murél en Marjon een publiekswissel voor al een bewezen diensten afgelopen seizoen. “Meiden bedankt!!” Daarna serveerde Hanneke de laatste bal van de wedstrijd, het seizoen maar vooral de laatste van de eerste klasse. De scheidsrechter gaf de bal in en daarmee was de wedstrijd afgelopen en kon het GROTE feest beginnen. En zullen we ons volgend jaar gaan presenteren in de hoofdklasse!!!!

Om op de vraag terug te komen aan het begin van dit wedstrijdverslag: Is 3 keer scheepsrecht??? JA dat is het. Eindelijk is het ons gelukt….

Supporters bedankt dat jullie allemaal massaal naar Emmen zijn gekomen om ons door deze spannende wedstrijd heen te helpen en voor alle mooie cadeautjes die wij na de wedstrijd in ontvangst mochten nemen. Anniek en Marijke bedankt voor jullie taak als joker in deze wedstrijd. Teamgenoten bedankt voor dit geweldige seizoen en dit prachtige resultaat. En natuurlijk niet te vergeten JOEP BEDANKT!!!! Voor de training, maar vooral ook voor het coachen van de afgelopen jaren.

Wij zien jullie graag terug op de tribune als wij in de hoofdklasse spelen.

Een reactie plaatsen