Ochtendhumeur en Girl of the Match

Ochtendhumeur en Girl of the Match

Dio/Bedum MC1- VC Sleen MC1 (1 – 3)

Na een lange rit richting het Groningse land met hier en daar een pikzwarte lucht en een verdwaalde vlok sneeuw, gingen de rijders en coach eerst aan de koffie om wakker te worden. Het was ook best vroeg om te vertrekken zo rond 09.15 en het was nou ook niet bepaald lekker warm, we moesten namelijk weer voor het eerst krabben. 

Mijn vrouw is geen ochtendmens en heeft soms last van een ochtendhumeur. Ik ben maar eens gaan kijken op Wikipedia en daar staat: Eenochtendhumeur is het humeur dat sommige mensen 's ochtends hebben, meestal vlak nadat men is opgestaan. Een ochtendhumeur is herkenbaar aan prikkelbaar gedrag en de behoefte om 's ochtends rust te hebben. Dat laatste gedeelte komt wel goed overeen met de eerste set. De dames wilde rust hebben, geen moeilijke ballen, zelf het net was een paar keer te hoog om er over heen te servereren. Deze set ging dus moeiteloos verloren met 25-21.
 
Herma besloot de meiden op te peppen met een speech die op een dubbele espresso leek en dat scheen de meiden goed te doen. Vol fanatisme werd de tweede set aangevangen en ondanks enkele opslag fouten (die over de hele wedstrijd geteld ongeveer 12 punten gekost heeft) werd deze set gewonnen met 19-25. De derde werd ook binnengesleept met 19-25 en dus werd de vierde set van groot belang. Net als in set 1 begonnen de meiden slecht en stonden we meteen met 6-0 achter, maar wat bleek……. Sleen MC1 heeft een geheim wapen. Dit geheime wapen heet namelijk manon of moet ik zeggen kanon!!!. Met een achterstand van 24-17 werd de ene na de andere service het veld in geblazen en ondanks dat ze werd gehinderd door twee time-outs en een blessure onderbreking bleef Manon de ballen richting tegenstander meppen. Met 26 – 24 werd de vierde set gewonnen en heeft het publiek Manon uitgeroepen tot Girl of the Match.
 
Volgende week spelen we op een normale tijd dus dan hopen we op meer power. U komt toch zeker ook even kijken.
 
Simon Driepunter.

Een reactie plaatsen